Boedelbak verhuur

Boedelbak verhuur

Wanneer je maar voor even een aanhanger nodig hebt dan is het natuurlijk veel goedkoper om een boedelbak te huren. Wij hebben diverse soorten boedelbak aanhangwagens waarmee je eenvoudig jouw werkzaamheden kunt uitvoeren.

Je kunt kiezen uit een enkelasser aanhanger met en zonder huif, welke je mag rijden met een geldig Nederlands B rijbewijs. Daarnaast kun je ook een tandemasser aanhanger zonder huif huren waarvoor een E rijbewijs verplicht is.

Bepaal het juiste model

Boedelbak type C

Boedelbak type C
Binnenmaat: 246 x 131 x 35 cm
Laadvermogen: 400 kg
Max. massa: 750 kg

Boedelbak type CH

Boedelbak type CH
Binnenmaat: 246 x 131 x 150 cm
Laadvermogen: 320 kg
Max. massa: 750 kg

Boedelbak type EH

Boedelbak type EH
Binnenmaat: 296 x 131 x 35 cm
Laadvermogen: 1060 kg
Max. massa: 1600 kg

Nuttige tips

Waarop letten
Controleer of de bak geen schade heeft. Controleer ook de oplooprem, die moet zich moeilijk laten indrukken of zelfs helemaal niet. Is alles oké, bevestig dan je kentekenplaat achter op de boedelbak.
Aanhanger aankoppelen
Rijd naar achter tot je ongeveer een meter voor de aanhanger staat. Haal de kar van de handrem en duw de kar naar de auto toe. Draai de wissel omhoog, tot de koppeling boven de trekhaak staat. Draai vervolgens de wissel weer terug, zodat de koppeling over de trekhaak valt. Als het pijltje op de koppeling naar het groene plusje wijst (zie instructievideo) dan zit de koppeling vast.
Neuswiel
Draai het neuswiel helemaal omhoog.
Losbreekkabel bevestigen
Maak de losbreekkabel vast aan het oog op de trekhaak. Deze kabel zorgt ervoor dat als de kar los komt van de trekhaak, hij geremd wordt.
Stroomkabel aansluiten
Sluit de stroomkabel aan tussen de bak en de auto. Doe het licht van de auto aan en controleer de verlichting en het alarmlicht van de aanhanger. Controleer één voor één de richtingaanwijzers, dus links en rechts apart.
Rijden met een aanhanger
Neem bij het rijden met een aanhanger een bocht zo ruim mogelijk.

Zet de auto in de goede hoek voor de kar. Hierbij draaien de wielen eerst de verkeerde kant op en komen daarna weer terug. Zet, als de auto goed voor de kar staat, de voorwielen de andere kant op en blijf de bocht doordraaien. Zorg daarna dat de auto en de bak weer recht voor elkaar komen te staan.

Waar huren

BP Middelweerd
Lukoil Meerkerk
Lukoil Geldermalsen
Lukoil Oosterhout
Vestiging Gorinchem